Ben jij 18 jaar of ouder?
Vandaag gesloten
Contact

Over ons

Welkom in onze delicatessenwinkel aan de Smeepoortstraat 19 in Harderwijk. Een beleving voor de zintuigen. Wijnen, verse noten, smakelijke kaas en bier … alles wat het leven aangenaam maakt. Met de nadruk op vers en kwaliteit. We zijn graag laagdrempelig en toegankelijk. Niet voor niets noemen we onze winkel: onze tweede huiskamer.

Dé delicatessenwinkel van Harderwijk

Egbert van der Vegt is dé delicatessenwinkel van Harderwijk en omstreken. Een speciaalzaak met een historie die terugvoert tot 1924. Een stukje onvervalste Harderwijkse geschiedenis, waard om te vertellen:

In 1924 begonnen Willem van der Vegt en zijn vrouw Jantje van Dalen een kruidenierszaak in Harderwijk. Om precies te zijn aan de Wolleweverstraat. De zaken gingen goed en in 1952 verhuisde de winkel naar de Smeepoortstraat 19. Zoon Egbert hielp regelmatig mee in de winkel van zijn ouders. Hij haalde de boodschappenboekjes op bij de klanten en bezorgde de bestellingen. In 1964 – de winkel bestond toen precies veertig jaar – namen Egbert en zijn vrouw Riet de winkel over. Ze gingen hard aan de slag om de winkel te vernieuwen en uit te breiden.

Spannende tijden

In de jaren zeventig braken spannende tijden aan. Dit vanwege de komst van een bekende supermarktketen naar Harderwijk. De omzet liep terug. Maar inmiddels was Egbert van der Vegt begonnen met kerstpakketten. En daar bleek een geweldige markt voor te bestaan. Een bekende luchtvaartmaatschappij werd klant en Egbert en Riet moesten ruimte bijhuren.

Van kruidenier naar speciaalzaak

In diezelfde tijd maakte Egbert van der Vegt de omslag van betere kruidenierswinkel naar speciaalzaak. Met hart en ziel legde hij zich toe op wijnen Hij sloot zich aan bij Gastrovino en maakte tal van wijnreizen. Dankzij de opgedane kennis kon hij de wijnen op verantwoorde wijze zelf inkopen. De winkel kreeg een reputatie als wijnspeciaalzaak. Eind jaren zeventig kwamen daar de delicatessen bij: kaas en verse noten.


In begin 1980 opende Egbert van der Vegt een zaak in winkelcentrum De Enk in Ermelo. Vanuit de thuisbasis aan de Plantage in Harderwijk werden zowel de groothandel in relatiegeschenken en kerstpakketten als de wijnhandel verder uitgebreid. Zoon Ronald was toen al lang en breed actief in de zaak. Eind 1999 nam hij de delicatessenwinkel over van zijn ouders. Vijf jaar later verkocht hij de winkel in Ermelo en ging hij terug naar Harderwijk. Daar waar het in 1924 allemaal was begonnen.


De cirkel is rond. Sinds begin 2014 is Egbert van der Vegt Delicatessen terug in de Smeepoortstraat 19. Op precies dezelfde plek dus waar de winkel voorheen ook was gevestigd. Een moderne winkel met een rijke historie. Een winkel waar de beleving centraal staat. Waar we graag letterlijk naast de klant staan, en dus niet achter een toonbank. Welkom in onze tweede huiskamer!

Nieuwsgierig wat wij voor u kunnen betekenen?

Kom gezellig bij ons langs in de winkel, neem telefonisch contact op of stuur ons een mail. Wij staan graag klaar om u te helpen met al uw wensen en vragen.

Bel ons
0341 418 547
Stuur een mail
info@egbertvandervegt.nl
Ontwerp: Inzpire|Webbouw: Exitus ICT